Kleindiervereniging

S&G Midden-Nederland (Huizen)

  • dec '20 23 16:07

    Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

    Geschreven door : - reactie(s) : 0

Het Bijzondere jaar 2020

 

Het is bijna voorbij en we kunnen zeggen dat het een bijzonder jaar was in vele opzichten. Het begon allemaal nog zo gewoon. Met vele leden waren we aanwezig op grootste Kleindierenshow in Assen begin Januari . Hier zijn diverse oorkondes en prijzen gewonnen en het was er goed en gezellig een geweldige show met een prima uitstraling voor onze mooie hobby. Ook bijzonder dat we voor het eerst in onze geschiedenis een eigen konijnen keurmeester in onze gelederen hebben gekregen in de persoon van Tineke Hoogland. Ook in januari ontmoeten we elkaar tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel waar onze voorzitter Jan Kroon nog een prachtig toekomst beeld schetste en Henk, Trudy en Ton bedankte voor hun vele werk voor de vereniging en hij wenste ze veel succes in de toekomst. Ook de broedmachine ging aan dus zijn we beland in februari. Inmiddels zijn er twee bijzondere leden toe getreden tot de kernploeg van Sport & Genoegen, in de wandelgangen wel genoemd “de Mounties ” , Gerard en Bert welkom en dank voor jullie meedoen en denken. Ook in februari nog de Topshow van Noord-Holland waar vooral Jessy van Rijn opzien baarde met het Provinciaal kampioenschap met haar hamster. Het eerste bijzondere feit van 2020 is niet leuk. Diverse leden uit Huizen worden geteisterd door een steenmarter die vele dieren heeft gedood. Niet leuk als je denkt dat je je hok goed marter proef hebt gemaakt om vervolgens weer dieren kwijt te zijn omdat dat beest weer terug kwam. Ook hebben we in februari de eerste eigen kooien in bezit gekregen . Wat waren we trots en hop binnen no time kregen ze onze eigen huiskleur grijs en dit schilderden we op onze eerste dinsdag van de maand .de doe avond die zijn intrede heeft gedaan. Maar dan…Corona..? alles gaat plat shows worden afgelast wat is dit nu..? Hele land in rep en roer. Nou ja we weten er inmiddels alles van. Jaarvergadering, duivenavond, clubshow, doe avonden, de trio show voor kippen, vergaderingen, kerstborrel/bingo allemaal gecanceld en echt balen, maar goed gezondheid boven alles. Gelukkig kon de trio avond voor konijnen in aangepaste vorm doorgaan en wat was iedereen blij en trots dat we hem ook door lieten gaan met strenge regels aangegeven door het RIVM. In deze tijden creatief denken is niet bij elke vereniging aanwezig maar bij ons zeker wel.

 

The best rabbit on tour bedacht om voor de konijnen fokkende leden toch nog iets te doen en het is zeker een groot succes geweest de keuring aan huis De RIVM regels keurig in ach nemend en toch weer iets unieks bedenken hoe leuk is dat. Comb Kelderman en Klaas Uithuisje gefeliciteerd en Gert en Martin bedankt voor jullie inzet. Dan nog wat bijzondere zaken die dit jaar ons passeerden. Onze voorzitter stopte ermee. Heel erg jammer want hij heeft de koers echt omgegooid en een mooie en gezonde vereniging achter gelaten. Jan ook bij deze nogmaals bedankt voor alles. Als het weer kan zullen we je eens goed in het zonnetje zetten. Ook kregen we bericht van de gemeente dat we over een half jaar ons prachtige gebouw uit moeten omdat er gesloopt gaat worden om er woningen te bouwen. Kortom en komen dringende zaken aan volgend jaar waarbij we hopelijk de corona achter ons gaan laten en onze vereniging met elkaar vooruit kunnen blijven duwen. We hebben een mooie groep leden sponsoren en een pracht bestuur. We hebben er het volste vertrouwen in dat het ook volgend jaar weer een bijzonder jaar gaat worden.

 

2020 is bijna vervlogen 2021 staat reeds voor de deur Een nieuw jaar met nieuwe dromen alles krijgt een nieuwe kleur Veel geluk, vrede en veel liefde voor elkaar Beetje aandacht voor je naaste en het wordt een prachtig jaar Dit te samen met onze dieren, waarvoor wij zorgen elke dag Laat ze het aan niets ontbreken, geef ze liefde ja dat mag Hou met elkaar de mooie rassen en kleuren nog jaren lang in stand. Dat geeft een intens en warm gevoel, en houden we met elkaar Sport en Genoegen in stand. 

Berichten
Bezig met het laden...
Naam *
Email
Commentaar *